Relieving the daily hassle

Read this blog translated automatically to English here. View all related articles using this link.

Sinds 1,5 jaar heeft iemand in mijn nabije omgeving diabetes (suikerziekte) type 1. Dikke pech, je kunt het niet voorkomen én niet genezen. Dat was schrikken en is aanpassen. In de avonduren naar de ultieme data driven customer experience …

Kwaliteit van leven

Voor elke maaltijd suiker meten met een vingerprik, eenmaal per dag langwerkende insuline spuiten en voor elke maaltijd kortdurende insuline spuiten om suiker af te breken en het piekmoment te voorkomen. Altijd naalden wisselen. Regelmatig een hypo (suikertekort), het standaard riedeltje leer je snel: werk twee of drie Dextro Energy(‘s) naar binnen en eet daarna een noodzakelijke plak koek. ‘S nachts ook nog even je tanden te poetsen. Oef. En constant de zorg op lange termijn gezond te blijven door binnen strakke normwaarden te blijven, die controleer je een aantal keer per dag met een vingerprik. Een customer experience die vraagt om een update. Dat is aardig gelukt door de community én data in te zetten 🙂 Zonder vergoeding van de zorgverzekering, helaas.

Afbeelding: kenmerken hypo en hyper (bron)

Techniek

Een Freestyle Libre sensor is zo groot als een 2 Euro muntstuk en schiet je in je bovenarm. Pijnloos. De sensor meet 2 weken lang elke 5 minuten je suikerspiegel. De Freestyle Libre reader kan het signaal via NFC (uitleg NFC op YouTube) uitlezen maar daarvoor moeten de apparaten dichtbij elkaar in de buurt zijn. Onhandig. De oplossing is het plakken van de oplaadbare MiaoMiao op de sensor om de meting om te zetten naar een bluetooth signaal. De app xDrip+ installeer je op je telefoon die je in staat stelt gemeten waardes via bluetooth te synchroniseren. Je telefoon heeft nu de mogelijkheid tot instelbare alerts om — ook ‘s nachts — met een geluid of trilsignaal voortijdig te waarschuwen tegen vervelende hypo’s (suikertekort) en ongezonde hyper’s (suikeroverschot). Techniek staat voor niets. Fantastisch voor de kwaliteit van leven. Alerts kan je instellen om vooraf opgegeven contactpersonen te waarschuwen, zeker met kinderen een veilig gevoel. Alle apps en koppeling zijn ook beschikbaar voor Apple. De community onderzoekt zelf een hoop en deelt via #WeAreNotWaiting. Tot zover tot waar wij zijn gekomen.

Next level

Er wordt hard gewerkt en volop geëxperimenteerd. Toon waarden op je smartwatch via Android WearOS (uitleg op YouTube), ontsluit data via Nightscout en neem deel aan hybrid closed loop systemen als openAPS en/of Loop.

Next-next level

Wanneer is er voldoende data opgebouwd om de medische wetenschap te helpen de ziekte te genezen en te voorkomen? Dan zijn we pas écht aangekomen bij de ultieme data driven customer experience 👍

From the basics to a solution

View all related articles using this link.

Need some help?

Most effort in the online DIY APS community is done by volunteers through a pay-it-forward mechanism. Each participant/volunteer has severe perseverance and the will to contribute to the community in their own field of knowledge. Please feel free to contact me on whatever question you may have and request a membership in Facebook groups AndroidAPSUsers / TheLoopedGroup. Happy to help!

About the author

I am Peter, a millennial born in 1984, living in The Netherlands and hope someone will find a cure for type 1 diabetes (T1D). Since my girlfriend was diagnosed as T1D both of our lives rapidly have changed. I became involved as a volunteer on the AndroidAPS project. In this blog series I commit my IT Service Delivery Management passion to a more comfortable and healthier diabetes-life because of all automation possible since 2013. As a professional I feel comfortable to deliver value, overseeing all components while managing staff and costs.

Disclaimer

I am not a healthcare professional. Always consult your doctor before making changes to your diabetes treatment plan. For this blog series I do not have and do not want any sponsorship deals or whatsoever. I pay for all equipment just like anybody else. I publish the articles out of enthusiasm to inform the world on current technical possibilities.

Afbeelding: samenwerking sensor, MiaoMiao, smartphone en smartwatch (bron)


4 reacties op ‘Relieving the daily hassle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s